Най-добрите идеи за онлайн магазин

Все още не можете да измислите идея за вашия онлайн магазин? Нямате яснота за електронната търговия, която искате да създадете? 

Дори да сте на мнение, че електронната търговия е бъдещето, не можете да започнете да продавате какъвто и да е продукт. 

В днешно време много пазарни ниши са напълно затрупани, което прави невъзможно сами да влезете в пространството. Искате ли да разберете, какво ще бъде актуално на пазара в близко бъдеще? Кои са най-търсените продукти? Ако е така чрез тази статията ще ви улесним с идеи, как лесно да се насочите за собствен онлайн магазин.

На какво трябва да обърнете внимание при избора на продукт.

1. Комбинирани продажби

По този начин ще имате повече шансове да печелите пари. Например продавате видео камера. Освен самата камера, има много различни аксесоари, които можете да се закупят като допълнение. Освен това ще имате повече възможности за вашата стратегия за съдържание.Помислете колко публикации в блога можете да напишете, само обяснявайки за какво е предназначен всеки аксесоар.

2. Трябва да изберете продукт, който ви позволява да пишете много за него

Трябва вашият продуктов сектор да бъде такъв, за който можете да напишете много неща. Например, погледнете пазара за калъфи за телефони. Колко статии ще можете да напишете за тях? Само няколко, тъй като няма много потребители, които искат да прочетат по тази тема.

3. Тема, която обичате

онлайн-магазин-харесвам

Продажбата на нещо, което не ви харесва, може да не е проблем за вас в момента, но можем да ви уверим, че ще стане след една година, защото вие самите нямате интерес към такъв продукт. Но когато предлагате продукти по тема, която ви харесва няма да се уморите от нея, и по този начин ще измислите нови комбинации за продажба на вашите продукти, с по-оригинални статии за популяризиране и т.н.

4. Продукти, които масово се търсят

Често срещана грешка, която хората обикновено правят в началото, е да се оставят да бъдат очаровани от даден продукт. Намирате продукт, който ви допада адски много. Полезен е, има добро качество и цената е конкурентна. Изглежда, че е перфектен и вие се хвърляте в създаването на онлайн магазин. Мислите си, че това е страхотна идея за бизнес? Но, може би не осъзнавате, че сте допуснали голяма грешка. Няма никакво значение колко добър е продуктът, ако потребителите не знаят за него, или не е продукт с голямо търсене, съответни ще бъде много трудно да се продаде.

Къде да търсите най-добрите идеи за вашия онлайн магазин

1. Статии и списания за нови тенденции

Потърсете статии за бъдещето на вашия сектор и се опитайте да прогнозирате, от какво ще са заинтересовани потребителите в бъдеще. Ако прочетете за технологичните тенденции, ще видите как става въпрос за виртуалната реалност, приложенията за улесняване на покупките, и по-широкото използване на преносими устройства Тези подсказки са далеч отвъд просто интересни. Също така е важно да се наблегнете на най-популярните публикации във вашата ниша на пазара. Без значение в коя област са, някои уебсайтове анализират настоящето и бъдещето на желанията на потребителите. Друга възможност е да проверите уебсайтове, специализирани за откриване на нови тенденции.

2. Погледнете как го правят най – известните онлайн магазини в света

Представете си, че Джеф Безос стоеше пред вас и можете да му зададете въпрос; не бихте ли го помолили да ви каже кой е най-продаваният продукт? Е, не е нужно да се срещате със собственика на Amazon, за да разберете тази информация. Трябва само да отидете на „най-продаваните артикули“ и да изберете подходящата категория.

3. Намерете и определете количествено ключови думи

Друг полезен инструмент, за да разберете от какво се интересува хората, е Google Keyword planner. Когато дадена дума често се търси, това е така, защото тя е силно търсен продукт. Освен това ви показва и бъдещата прогноза.

Сверете своите идеите с Google Trends

Не на последно място, основната тема: Самият детектор за тенденции на Google : Google Trends . С какво ще ви помогне този инструмент на Google?

  1. Той показва колко заинтересовани хора ще се интересуват от вашия продукт: това е наистина полезно, тъй като има някои наистина популярни продукти, които малко по малко губят от интерес.
  2. Той предлага термини, свързани с търсенето: ако търсеният от вас продукт има ниски показатели, проверете подобни търсения.
  3. Той ви позволява да извършвате филтрирани търсения: този филтър ви позволява да търсите по държава или регион. Можете също така да сравнявате между различни продукти (можете да избирате между дата или местоположение).

Откриването на добра бизнес идея за създаване на онлайн магазин не е лесно, но след като вече знаете как да намерите идеи за онлайн магазин, не губете повече време!

7 стъпки за изработка на бизнес сайт, от които трябва да започнете