7 стъпки за изработка на бизнес сайт, от които трябва да започнете | Your Website Design

7 стъпки за изработка на бизнес сайт, от които трябва да започнете

дигитален-маркетинг-google-изработка

Качествената изработка на вашия бизнес сайт увеличава шанса за успех и привлича повече клиенти

Първата стъпка към популяризиране на вашия бизнес в онлайн пространството е определяне на бюджет за изработка на сайт, проучване на оферти и цени и избор на експерт, който да реализира желанията ви.

Няма да открием топлата вода, ако кажем, че добрият бизнес сайт е незаменим за съвременния бизнес. Ще спечелите доверието на клиентите си, когато се уверят, че и онлайн се представяте професионално. Вашият сайт е вашата визитка – не забравяйте това.

Предлагаме ви  7 стъпки за изработка на фирмен сайт, от които да започнете:

1. Определете целта

Преди да се насочите към изработка на сайт, цени и домейн, си изградете стратегия на действие. Помислете какво искате да постигнете с вашия фирмен сайт – ще го използвате само за визитка, ще го свържете с уеб магазин или пък блог.

Разгледайте най-популярните фирмени сайтове, опитайте се да разберете какво привлича потребителите към тях, кои са силните им страни, какво е първото ви впечатление. Обърнете внимание и на останалите сайтове, не само на тези от вашата сфера. Може да получите вдъхновение от различни източници.

2. Изработка на сайт, цени и избор на домейн

Изберете доверена фирма за изработка на сайт, договорете се за твърди цени на желаните от вас услуги, спрете се на име на домейн, което включва името на компанията ви. Това ще увеличи възможността за лесно намиране в Google от страна на на клиентите ви. Разбира се, възможно е желаното от вас име вече да се използва. Тогава изберете име, свързано с вашата дейност. 

Много е важно да се спрете на компютърен специалист, който е готов да прояви креативност, разбира и споделя идеите ви и не ги оспорва. Споделете какво точно искате да постигнете, как си представяте  облика на вашия сайт и в крайна сметка какви са финансовите ви възможности.

3. Корпоративна идентичност

След като сте решили проблема с  първите стъпки като изработка на сайт, определяне на бюджет, цени и домейн, помислете за вашето лого, слоган, рекламно послание. Изберете шрифт, цвят и стил на писане. Идеята е посланието ви да бъде оригинално, различно и лесно запомнящо се.

4. Оформление

Оформлението на вашия бизнес сайт трябва да съответства на корпоративната ви идентичност. Логото и името на фирмата ви е желателно да се открояват ярко. Ако бюджетът ви не отговаря за по-специална изработка на фирмен сайт, ще трябва да се задоволите със стандартен шаблон. Уверете се, че оформлението на сайта ви е лесно за навигиране и посетителите бързо и лесно ще се ориентират къде да открият това, което търсят.

5. SEO

Добрата изработка на сайт не е достатъчна, за да стане бизнесът ви печеливш. Трябва да помислите за оптимизация на търсачките – тя е съществена част от вашия фирмен сайт. Имате нужда от добро съдържание, за да оптимизирате сайта си.

6. Хостинг

Сега трябва да изберете хостинг доставчик. Сравнете цените на различните доставчици, потърсете мнения и обърнете внимание на трафика на данни, използването на скриптове и качеството на предлаганата услуга.

7. Мобилен формат на вашия сайт

Когато се насочите към определена изработка на сайт, имате предвид че повечето ви клиенти ще посещават сайта ви от мобилния си телефон или таблет. За да ги улесните, сайтът ви трябва да се показва и в мобилен формат.

Дизайн, съдържание, лесна навигация

Трябва да знаете, че потребителят решава дали да остане във вашия сайт за секунди. За тези няколко секунди вие трябва да успеете да го задържите. Но как да стане това? Има няколко неща, на които трябва да обърнете внимание – съобразена с целевата аудитория изработка на сайт, правилно оформление на важната информация, логическо структуриране, бързо финализиране на поръчката, максимум с 3 клика.

Вашите посетители разглеждат сайта ви под формата на буквата F. Ето защо е добре да поставите бутоните, снимките и основната информация отгоре в ляво. Дясната страна е най-малко гледана, затова поставете там по-маловажната информация. Не бавете излишно клиентите, ако сте уеб магазин. Те трябва да стигнат до страницата с плащане с 3 клика.

Съдържанието е не по-малко важно от добрата изработка на сайт, подходящо оформление и лесно навигиране. Не забравяйте, че именно съдържанието е това, което кара потребителите да посетят сайта ви. Ето защо е важно да му обърнете сериозно внимание.

Успешният старт на вашия бизнес започва много преди първият посетител да направи своя избор. Не подценявайте нито една от горепосочените стъпки – добра изработка на сайт, подходящ домейн, цени, които можете да си позволите, качествено съдържание и лесна навигация.

7 стратегии за дигитален маркетинг, които наистина работят

Related Post

психология-на-цвета

Как да използваме психологията на цветовете при маркетингКак да използваме психологията на цветовете при маркетинг

Психология: Чувствате ли се спокойно, когато сте заобиколени от зелени поля и синьо небе? Замисляли ли сте се какво представлява червеният цвят, и защо се чувстваме леко притеснени, когато

маркетинг

Актуални идеи през 2020 за маркетингова стратегия за малък бизнесАктуални идеи през 2020 за маркетингова стратегия за малък бизнес

Маркетинг: Независимо дали сте в процес на стартиране на нов бизнес или вече имате такъв, наличието на силно онлайн присъствие за вашата марка е изключително важно. Всъщност 97% от

facebook-like

18 идеи за Facebook публикации, които последователите ви ще харесат и споделят18 идеи за Facebook публикации, които последователите ви ще харесат и споделят

Ако искате да се свържете с клиенти онлайн, тогава бихте могли да се възползвате от това да имате Facebook страница за вашия бизнес . Но какво трябва да публикувате на тази

error: Съдържанието не може да се копира.