SOCIAL MEDIA: 8 съвета как да бъдем забелязани

Почти всички фирми и марки постоянно се състезават за внимание в социалните медии (social media). Всеки иска да бъде забелязан, и се стреми да се рекламира по всевъзможен начин само, за да бъде забелязан.

Трябва да намерите начини хората да забележат и вас. Бъди вълк срещу вълци.

Но как? Като узнаете как да се откроите в социалните медии.

Как да изпъкнем в социалните медии

Ето, разкриваме няколко от любимите ни тактики за маркетинг в социалните мрежи, които ни помогнаха да развиваме бизнес акаунти, и те да могат да изпъкнат в Instagram и Facebook.


1. Планирайте стратегия за съдържание и създайте редакционен календар за вашите социални канали.

Успешният маркетинг на социалните медии не се случва случайно – има стратегия, както при блога. Накратко казано, трябва да си изградите план – график, какво ще се публикува всяка седмица, колко поста, кога ще се постват нови продукти и т.н.

Според снимката в поста или колажа измислете социално съдържание, което ще съответства с вашата публика.

Напишете съдържание свързано със събития или нови продукти, които вашата компания планира.

2. Инвестирайте в правилните социални мрежи.

Не става въпрос само за това какво социално съдържание споделяте – а и за това къде го споделяте.

Не всички социални платформи са създадени еднакво и там, където един бизнес получава висока ангажираност на публикациите (харесвания, споделяния, коментари) , други платформи може да бъде успешна инвестиция.

Намерете платформата, която се препокрива с вашата аудитория.

3. Потопете се в нови социални платформи смело.

Намерете най – новата и най – добрата платформа и се устремете смело – преди вашата конкуренция.

Facebook Messenger .

Отворените проценти за това нещо са високи (средно 80%).

Има 300 милиона активни месечни потребители на Messenger, и можете да комуникирате с тях направо чрез Messenger!

Независимо дали искате да създадете ботове за обслужване на клиенти, ботове, които могат да планират срещи, или ботове за доставяне на ключово съдържание, можете да направите всичко на Facebook Messenger.

4. Винаги добавяйте визуализации.

Независимо дали става въпрос за видео или статични изображения, визуалните файлове винаги надвишават ангажираността на вашето социално съдържание.

Наемете фотограф, за да създадете библиотека от изображения, или може да използвате някои от сайтовете, които предлагат изображения безплатно и без авторски права.

5. Създайте последователна естетика за вашето социално съдържание.

Създаването на последователна тема с вашите акаунти ви помага да установите и увеличите информираността за марката, особено в Instagram .

На практика това означава да използвате последователна цветова палитра и същите филтри, за да създадете ясно изображение и вид.

Това прави вашите публикации да изглеждат визуално привлекателни за вашите последователи и клиенти, и още нещо – това отразява имиджа на вашата марка.

6. Проучете аудиторията си и предвидете техните нужди.

Проучването на вашата аудитория означава, че ще знаете какъв вид съдържание ще им бъде полезно.

За тази цел направете колкото се може повече персонални изследвания, за да можете да разберете подробно клиентите и аудиторията си.

Това ще помогне във всеки аспект от вашия маркетинг, включително маркетинга ви в социалните медии.

7. Обърнете внимание на вашите анализи в социалните канали.

Освен персонални изследвания, винаги се обръщайте към анализите, за да разберете какво работи и се резонира с вашата аудитория и кое не.

Въз основа на тези данни можете да се движите напред и да създавате повече съдържание, което е в съответствие с това, което вече работи, и да се отдалечите от социалното съдържание, което не привлича толкова внимание от аудиторията на страницата ви.

8. Позволете на вашите посетители и клиенти да добавят своите отзиви.

Клиентите често разчитат на отзиви и по този начин оценяват вашия бизнес. Всеки разчита на това да прочете положителни отзиви за стоките или услугите, които предлагате. По този начин всеки нов потребител на страницата ви би взел по – лесно решение дали би се възползвал от това, което предлагате.

Насърчете обратната връзка във вашите собствени социални страници или профили, и я използвайте, за да покажете своето утвърдено място и на онази част на аудиторията на страницата ви, която все още не се е възползвала от услугите и продуктите ви, покажете им, че хората ви търсят и са доволни от това, което предлагате.

Публикувано на: 06/07/2020

Как да използваме психологията на цветовете при маркетинг