Изграждане на бранд идентичност

Знаете ли, че шансът бизнесът ви да оцелее на пазара, до голяма степен се определя от създаването на бранд идентичност, както познаване на целевата аудитория и правилното комуникиране с нея? Всяка година тенденциите се изменят силно, социалните мрежи се променят, а специалистите се налага да се обучават допълнително. Именно това ги прави истински професионалисти в създаването на бранд идентичност.

 

В днешната статия ще ви запознаем с няколко фактора, на които е добре да обърнете внимание, за да може да се откроявате от конкуренцията и да създадете работеща, ефективна стратегия.

 

Какво е бранд идентичност?

Бранд идентичност е абсолютно всичко, което касае вашия бизнес, както онлайн, така и физически. Всички ваши социални мрежи, дизайнът, който използвате за ежедневно споделяне и дори спонсориране, текстовете и посланията, логото, видеата, с които привличате аудиторията или показвате на пазара нов продукт/услуга. Всичко това е само част от определението – бранд идентичност.

 

Именно това ще ви отличи от конкуренцията и ще може да създадете по-голямо доверие в потребителите, които избират вашия сайт. Именно затова е важно да се доверите на професионалисти с множество знания и актуални цени на услугите, които ще ви помогнат във формирането на ефективни стратегии.

 

Видео съдържание

Успешният маркетинг, в последните няколко години, участва активно в създаването на бранд идентичност. Докато преди беше необходимо да се направят няколко поста и добър текст, сега това може да не е достатъчно.

 

Използването на видеа е един от най-лесните начини да информирате потребителите ви за скорошна отстъпка, оферта или дори промоция. Лесният достъп до информация ще помогне на аудиторията по-уверено да провери съдържанието и да се възползва от него.

 

Според проучвания, през изминалата година брандовете, които използват този метод, повишават тяхната разпознаваемост с над 54%. Очевидно, ползата от създаването на видео съдържание е голяма и е страхотен начин за комуникиране с аудиторията ви, както в социалните мрежи, така и в сайта ви.

 

Социалните медии

Когато започнете да споделяте разнообразно, атрактивно и привличащо съдържание в социалните мрежи, това би накарало потребителите да започнат да ви следват. Създавайки непрестанна връзка с тях вие ще формирате група, която ще бъде практически свързана с бранда ви. Именно това е част от бранд идентичността.

 

Разбира се, за да се случи това, е важно да споделяте адекватно съдържание, което да има смисъл и да бъде достатъчно модерно. За тази цел ви препоръчваме да се консултирате с професионалисти, които са обучени и имат работещи, ефективни стратегии за развиване на идентичността на вашия бранд. Не забравяйте, че това е сложен процес, който изисква много знания, практика и време, за да може да се развие пълноценно и да се отрази на бюджета и анализите ви. 

 

Изграждането на бранд идентичност е един от най-работещите методи, които може да използвате за разпознаване и позициониране на вашия бранд. Ще изградите работеща стратегия, комуникация и доверие с потребителите, както ще увеличите продажбите ви. Направете необходимата консултация, за да може ефективно да формирате стъпките, които трябва да следвате и екипно да промените сегашното състояние на бизнеса ви. Какво бихте променили в онлайн каналите на вашия бизнес?